Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

07 Eylül 2010, 10:46:51

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: ------RÜYACILARA DİKKAT EDELİM-------  (Okunma Sayısı 60 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
HamZa
Yönetici
Hero Member

Konudan Aldığı Puan: 0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : 13 Ekim 2009, 20:06:59 »

------RÜYACILARA  DİKKAT  EDELİM-------

Ahkam-ı ilahi-ye esastır.rüya degil.zira rüyaların rahmanisi oldugu gibi,şeytaniside vardır.Hadis-i şerif-lere göre rüyay-ı Saliha, Peygamber(sas)liğin 46.cüzünden bir parçadır ve mü’min için beşarettir.ve fakat rahmani rüya çok nadirdir.

“Hiçbir kul yoktur ki, derin uykuya daldığında ruhu arşa doğru çıkarılmasın.arşa varıpta uyananın rüyası sadık, arşa varmadan uyananın ki  ise yalancı olur.”

(Hazret-i Ali – keremALLAHu veche-den)

Ve bu konu çok incedir. Peygamberler  dahi mütereddit durumda olmuşlardır.Nitekim İbrahim Aleyhisselam gördüğü rüya üzerine rahmani midir, şeytanimidir diye tereddüt etmiştir. Üç sefer aynı rüyayı gördükten sonra rahmani olduğuna kanaat getirmiştir.

Kişi “ Ben resulullah Aleyhisselam-ı rüyamda gördüm!  Der. Evet gerçekten bir şey görmüştür.

Şeytan tıpkı Resullullah Aleyhisselam-ın suretine giremediği gibi,Mürşid-i Kamil-in de tıpkı suretine giremez.

Fakat kişinin , rüyada gördüğü kimsenin tıpkısını bilmesi lazımdır ki , kimi gördüğünü bilsin.

Mesela sahte para hakikatına , gerçegine çok benzetilmiştir.

Onu ancak ehli bilir.

Binaenaleyh “ben gördüm “ “ ben oldum “ diyenlerden kaçının.

Bu neye benzer? Bir kimse bir baklava yapmış, zehirinide içine akıtmıştır.

Kişi baklava yiyorum derken zehirlenirler, ebedi hayatına malolur.

O hala ben oldum , ben gördüm de durur.

Kovulmuş olan şeytan nice kimseleri aldattı ve hayat-ı ebediyelerini mahvetti.

“ şeytan şüphesiz ki sizin apansız bir düşmanınızdır, siz de onu düşman tutun.

O kendi taraftarlarını, çılgın alevli cehennem halkından olmaya çağırır “

( fatır:6 )

Binaenaleyh ahkama bakın. Gördüm, oldum diyenlerden sakının.

islami forum,islami site,islamiyet,dini site,islami filmler,islami videolar,ilahi fon müzikleri,islam
Tags:
Tags:
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

dinisite.biz 2009 islami forum, dini site islami forum siteleri islami forum rüya tabirleri sözlüğü islami haberler Powered by SMF 1.1.10 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC dinisite,dini site,islami forum,islami videolar,islami siteler,islami yazilar,islam dini,islam forum,islam sitesi,islami siteler,dini siteler,dini yazilar,dini sohbetler